Як вибрати доменне ім'я, вибираємо домен для сайту - слушні поради

Дата публікації
08.07.2016
Рубрика
Переглядів
1624

Відвідувач починає знайомство з Вашим сайтом саме з доменного імені. Воно в якійсь мірі уособлює компанію, дає їй первісну характеристику, створює перше враження у потенційного клієнта. Тому до вибору домену при створенні сайту потрібно підійти з особливою відповідальністю. Фахівці «Фенікс Індастрі» сформували кілька простих порад, які допоможуть Вам підібрати найкраще ім'я та легше вийти в топ пошукових систем.

Унікальність

Ви уявляєте власний бренд, який не повинні плутати ні з чим подібним. Створюючи унікальне ім'я, Ви допомагаєте аудиторії запам'ятати ресурс. Намагайтеся уникати назв, співзвучних з більш розкрученими брендами. Шкоди від цього більше, ніж користі.

Простота й лаконічність

Забудьте про поєднання букв, які важко вимовляються, тире, нижнє підкреслення, цифри, інші нестандартні символи. Чим коротше й голосніше буде ім'я, тим легше воно запам'ятовується і тим краще ранжується пошуковими системами. Можна привести багато прикладів, коли до скорочень вдавалися навіть найбільші компанії: vkontakte-vk, yandex-ya і т. д.

Регіональність домену

Пошуковики віддають перевагу доменам першого порядку з закінченням «.ua», «.com». Звертайте увагу на регіональність. Якщо Ваш бізнес хоча б у перспективі буде розвиватися на всю Україну й за кордон, для розкрутки сайту на інших доменах постаратися. Машина автоматично підбирає видачу на призначені для користувача запити, виходячи з регіону.

Доменів другого порядку краще уникати. Але якщо Ви займаєтеся, наприклад, виготовленням вікон у Дніпропетровську і не плануєте розширення, ім'я okoshko.dp.ua цілком підійде.

Ототожнення імені з діяльністю компанії

Читаючи доменне ім'я, потенційний клієнт повинен відразу розуміти, чим займається компанія. Неясність у цьому питанні вводить людину в оману, може загальмувати не тільки просування сайту, але й розвиток бізнесу, адже користувачі інтернету просто не знайдуть Ваш ресурс.

Дозволити собі домен, що не розкриває суті бізнесу, можуть тільки великі компанії з великим рекламним бюджетом, як ті ж Google і Yandex, OLX і т. д. Починати розкрутку в інтернеті варто з простого й зрозумілого імені, що відображає суть Вашого бізнесу.

Використання ключового слова

Пошукові роботи вище ранжують сайти, в назві яких є ключові слова. Як найпростіший приклад можна навести ресурси з працевлаштування, що містять в імені слова job, work. Використання ключа допомагає користувачеві краще запам'ятати сайт, а оптимізаторам — швидше вивести його в топ видачі пошукових систем.

Якщо зібрати всю викладену інформацію воєдино, то доменне ім'я має бути простим, лаконічним, відображати суть діяльності Вашої компанії, містити ключове слово, легко запам'ятовуватися і мати прив'язку до регіону, бажано в першому порядку доменів (.ua). Перевірити, які назви доступні, завжди можна через сервіс whois від будь-якого реєстратора.

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: