В Google твердо вирішили «поховати» протокол http

Дата публікації
07.10.2016
Рубрика
Переглядів
1434

Про наміри компанії максимально убезпечити свій фірмовий браузер відомо давно. До кінця 2016 Chrome втратить підтримку Flash і буде «сприймати» тільки HTML5. Але, як виявилося, це не всі нововведення.

З перших місяців 2017 року Google почне боротьбу з сайтами, які використовують небезпечне http-з'єднання для передачі паролів та іншої конфіденційної інформації. В якості кращої альтернативи пошуковий гігант пропонує перейти на більш захищений протокол https.

Відмова буде проходити поступово. У Chrome версії 53 користувачі в режимі «Інкогніто» побачать червоний знак оклику з позначенням «Небезпечно», якщо браузер визначить передачу закритої інформації по http. Починаючи з 56 версії, Chrome буде виводити на екран повноцінне повідомлення в будь-якому режимі.

Новина не залишилася без коментарів з боку розробників браузера. Емілі Шехтер, наприклад, закликала всіх якомога швидше перейти на https. За словами фахівця, цей протокол відкриває великі можливості по роботі з онлайн-додатками, гарантує кращу продуктивність і стабільність, а також обходиться дешевше http.

Варто відзначити, що пошуковий гігант не самотній у своїй боротьбі. Та ж Apple зажадала від розробників мобільних додатків перейти на https до кінця року, пригрозивши санкціями, а головне дітище Цукенберга — соціальна мережа Facebook — використовує власний новий захищений протокол.

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: