Новий алгоритм пошукової системи Google - Penguin (Пінгвін)

Дата публікації
07.05.2012
Рубрика
Переглядів
54204

Інтернет-видання SearchEngineLand  повідомляє про новий пошуковий алгоритм, його відмінності від Panda, про методи, як боротися з цим алгоритмом і уникнути його впливу на сайти.

Введення нового алгоритму пошукової системи Google Penguin (Пінгвін) сталося 24 квітня 2012 року. Цей алгоритм був розроблений пошуковою системою Гугл для відсіювання з пошукової видачі заспамлених сторінок, які перенасичені ключовими словами.

Найчастіше введення нового пошукового алгоритму на всіх дата-центрах Google займає кілька днів.

Як перевірити, чи потрапив Ваш сайт під дію цього пошукового алгоритму?

Якщо відвідування на Вашому сайті після 24 квітня різко й значно знизилися, значить Ваш сайт потрапив під фільтр дії нового пошукового алгоритму Google Penguin. Якщо, навпаки, спостерігається різке зростання трафіку після 24 квітня, значить Ви пройшли успішно перевірку новим алгоритмом і Ваш сайт поліпшив свої позиції в Гугл. Якщо ж ніяких змін по відвідуваності ресурсу немає, то новий алгоритм ніяк не зачепив Ваш сайт.

Як відновити трафік?

Так як новий алгоритм від Гугл стосується заспамленості сторінок, Вам необхідно позбутися спаму на Вашому сайті. Можливо, Гугл Вам раніше відправляв повідомлення в Google Webmaster про те, що на Вашому сайті багато спаму, й рекомендував Вам його видалити.

Якщо ж ніяких попереджень не було в панелі Вебмайстер від Гугл, але Ви впевнені, що Ваш сайт постраждав саме від Пінгвіна, Вам необхідно уважно переглянути Ваш сайт і видалити всю інформацію, яка, на Ваш погляд, може розцінюватися як «спам».

Ви можете через Google Webmaster відправити запит на переіндексацію Вашого сайту, проте Гугл повідомляє, що зміни внаслідок алгоритму — це покарання ресурсу, яке застосовується автоматично, а не вручну, тому перегляд сайту не допоможе позбавити від впливу Пінгвіна.

Чим відрізняється пошуковий алгоритм Penguin від Panda 3.5?

Компанія Google підтвердила, що 19 квітня 2012 року також випустила оновлення для свого алгоритму Panda - Panda 3.5. На відміну від Пінгвіна, призначеного для боротьби з заспамленістю, алгоритм Panda призначений для неякісних сторінок з низькою унікальністю і релевантністю.

Виходячи зі сказаного вище, визначальне значення має дата, коли Ваш сайт почав втрачати відвідування. Якщо ваш трафік впав після 19 квітня і не відновився після цього, то ви, швидше за все, постраждали від оновленого алгоритму Panda 3.5, а не від Penguin, і ви повинні слідувати порадам для відновлення сайту від Panda.

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: