RankBrain від Google покладе край «чорному» SEO

Дата публікації
01.07.2016
Рубрика
Переглядів
50636

За інформацією ресурсу Search Engine Land, Google почала використовувати ІІ RankBrain для обробки всього пошукового трафіку. Це складна система, що самонавчається, покликана зробити спеціальний пошук більш точним, позбавити видачу від сайтів сумнівної якості.

RankBrain перевіряє релевантність виданої інформації за складним алгоритмом, впливаючи на результати ранжування. Раніше система обробляла лише 15% трафіку, її сигнал займає третє місце за важливістю серед сотень інших. Текстовий контент, метадані та зовнішні посилання поки найголовніші результатів аналізу RankBrain, але ІІ вже чинить серйозний вплив на порядок показу сайтів у пошуковій видачі.

Система може підмінити користувацький запит на більш популярний. Наприклад, коли ви вводите в рядок Google «створення сайтів Дніпропетровськ», RankBrain проаналізує результати видачі, і якщо аналогічний запит «створення сайтів Дніпро» виявиться більш популярним, покаже ресурси, які максимально відповідають останньому. Завдяки топовим запитам Google збирає більше число призначених для користувача даних і, як наслідок, може надати більш релевантну добірку відповідей.

Штучний інтелект навчається самостійно. У перспективі він допоможе Google позбавити інтернет від сайтів з контентом сумнівної якості, «сміттєвим» контентом. На думку експертів, обдурити RankBrain, щоб просунути в топ неякісний сайт, не вийде. Система настільки складна, що оптимізація ресурсу під неї неможлива. Єдине, що «сподобається» RankBrain — це хороший контент, який читають живі люди.

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: