Прототип сайту - що це? Види прототипів сайту

Дата публікації
15.12.2020
Рубрика
Переглядів
1556
У більшості випадків прототипирование сайту на початкових етапах роботи мало цікавить замовника. Це пов'язано з відсутністю всіх необхідних знань і розуміння специфіки окремих етапів роботи. Дуже часто власники торгового порталу керуються елементарними вимогами, забуваючи про важливість деталей. Хоча по суті макет є основним компонентом, платформою для перспективного проекту.
Сервіс для створення прототипу сайту дозволяє замовнику побачити можливі помилки і відразу змінити структуру або черговість блоків. Такий підхід економить час і гроші, так як не вимагає великих зусиль з боку фахівців.

Суть прототипу сайту

Прототип сайту - це макет, схематичне пояснення, яке є основою для створення майбутнього майданчика. Розробники використовують його в якості безпосереднього допомоги при виконанні замовлення.
Прообразом сайту є докладне моделювання кожного елемента і структурування всіх блоків. Воно призначене для візуалізації розташування елементів контенту і ефективності їх взаємодії.
Грамотне створення макетів сайту зведе до мінімуму всі ризики і можливі неточності, які будуть перешкоджати функціоналу.
Основні завдання, які вирішує макет:
  1. Візуальне уявлення про проект з докладним розташуванням всіх блоків.
  2. Коригування структури майбутнього сайту без великих витрат.
  3. Роль стартового оціночного проекту, який дозволяє заздалегідь прорахувати всі витрати і визначитися з бюджетом конкретного проекту.
  4. Розстановка пріоритетів, обговорення і гіпотетичне міркування з перспективою успішного розвитку.
  5. Можливість виконати проектування з урахуванням побажань клієнта і показати загальний вигляд сайту.
Попередня розробка прототипу сайту впливає на фінансову сторону питання. Наприклад, якщо замовнику щось не подобається в дизайні, цей момент можна легко відразу виправити на макеті. Коли правки вносяться вже в роботу запущеного сайту, це займає більше часу і часто вимагає додаткової оплати.

Види прототипів сайту

Перед початком роботи слід визначити основні цілі і завдання, які проектувальники будуть використовувати в процесі опрацювання інтерфейсу. Відповідність моделі і майбутнього дизайну завжди в пріоритеті, оскільки впливає на сприйняття і розуміння викладеної інформації.

Low-fidelity

Дизайн виконаний в чорних і білих кольорах, але при цьому найважливіші аспекти і деталі мають кольорове підсвічування і виразне обрис. Схематично позначені текстові блоки, квадратами виділяється можливе розташування картинок і фото, а також визначається роль контенту і його інформативність.
Даний прототип сторінки використовується для докладного проектування, взаємодії користувачів з інтерфейсом і безпосереднє інформування про ціни, відгуках, додаткові послуги.

High-fidelity

Розробка прототипів сайту передбачає докладний і точне розміщення всіх текстових, візуальних і рекламних блоків. Тут вже можна побачити сам контент, оцінити якість картинок і типографіку ієрархії. Наявність кольорових елементів показує загальну картину, але не є кінцевим варіантом сайту.
Даний прототип дозволяє детально продемонструвати всі функціональні можливості, обчислити вади та визначити шляхи взаємодії зі споживачами. Це дозволяє вчасно скорегувати майбутній сайт, не зачіпаючи складні процеси графічного дизайну, який присутній в готовому проекті.

У чому цінність і необхідність прототипирования сайту

Ми розібралися, що таке прототип сайту. Це докладний схематичне уявлення майбутнього проекту, яке можна порівняти з архітектурними кресленнями будинки. Документ має чіткі деталі і колірні ефекти, які дозволяють створити попереднє враження, уникнувши численних помилок.
Ефективність прототипу виражається в:
  • простому коригуванні усіх деталей на початковому етапі;
  • можливості внести правки і доповнити функціонал;
  • в економії часу грошей на всіх етапах роботи;
  • можливості протестувати майбутній проект на реальних користувачів.
Створити макет сайту - означає придбати ефективний інструмент для роботи, який за невеликий період часу підвищить прибутковість бізнесу. Він також допоможе структурувати сайт, враховуючи всі деталі і специфіку сучасного програмування.
Кожен має право самостійно вирішити, де зробити прототип сайту. При виборі компанії рекомендується звернути увагу на професіоналізм, наявність успішних робіт і діючих проектів. Це дозволить максимально удосконалити юзабіліті і розробити ефективний макет для подальшого використання розробниками.

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: