Основні недоліки Flash-сайтів

Дата публікації
19.06.2012
Рубрика
Переглядів
34081

Багато клієнтів приходять до веб-студії з вимогою створення сайту на основі flash-технології, при цьому вони зовсім не замислюються над тим, як надалі його можна буде оптимізувати й просувати, наскільки зручний такий сайт буде відвідувачам.

Розглянемо основні недоліки таких флеш-сайтів:

  1. На даний час пошукові системи Google і Яндекс вміють індексувати тексти з flash, проте в результатах пошуку не часто зустрінеш на перших місцях сайт, який повністю розроблений на флеш. При цьому пошукові алгоритми постійно змінюються, тому на сайти, які знаходяться в просуванні, постійно необхідно вносити якісь корективи, переписувати тексти, що для flash-сайту практично нереально, для цього необхідно повністю переробляти весь сайт. А це означає, що просувати flash-сайт так само складно, як і раніше.
  2. Зайві візуальні ефекти відволікають увагу відвідувача від основної суті сайту, його товарів і важливої інформації, тому навіть з розміщенням на сайті flash-анімацій необхідно бути гранично обережними й не «переборщити».
  3. Flash немає можливості відключити через стандартні настройки браузера. Можливо, людина бажає переглядати сайт без зображень, щоб збільшити швидкість завантаження, якщо швидкість інтернет-з'єднання низька, або з метою скоротити обсяг сторінок, якщо інтернет-трафік обмежений. Такий користувач, якщо зайде на флеш-сайт, зненавидить компанію, яка змушує його витрачати гроші на перегляд її сайту.
  4. Більшість мобільних пристроїв не підтримує flash, тому відвідувачі, які захочуть зайти на Ваш флеш-сайт з мобільних пристроїв, не зможуть цього зробити.
  5. Підтримка flash-сайтів вимагає великих тимчасових і трудовитрат, а відповідно, й великих матеріальних вкладень.
  6. Найчастіше flash-сайти не передбачають наявність зворотного зв'язку, форумів, гостьових книг і інших засобів комунікації з відвідувачами. Такі сайти розраховані в основному для promo-сайтів.
  7. Flash-сайти перевантажують сервер, так як вони зазвичай складаються з одного файлу флеш-ролика, який, у свою чергу, завантажує всю інформацію ззовні, що при великій відвідуваності збільшує процесорне навантаження на сервер, за яке доведеться переплачувати хостинг-провайдеру.
  8. На флеш-сайтах обмежені можливості аналітики сайту. Немає можливості дізнатися, які сторінки найбільш популярні й переглядаються, визначити глибину перегляду сайту, сторінки входу й виходу. Отже, можливості дізнатися про ефективність сайту, його роботу й популярність не буде. Дуже складно визначити цільові сторінки для входу з пошукових систем для сайту, відвідувачі будуть потрапляти не на потрібну сторінку, а на головну, що може призвести до зниження конверсії відвідувачів у клієнтів компанії.
  9. Відсутність встановленого flash-плеєра на комп'ютері може також призвести до того, що відвідувач не зможе зайти і побачити Ваш сайт. Java-скриптів це також стосується, проте їх можна замінити на звичайний HTML прямо на стороні користувача, що неможливо зробити з flash.

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: