ЩО ВИБРАТИ: ФРЕЙМВОРК або CMS


Дата публікації
09.10.2020
Рубрика
Переглядів
45153

ТВІЙ САЙТ З НУЛЯ З FENIX ЩО ВИБРАТИ: ФРЕЙМВОРК або CMS 



Ця стаття написана не для професіоналів. Тут не буде «тенденцій бекенда 2020» і «складнощів інтеграції сторонніх API», ця стаття для людей, яким ПОТРІБЕН САЙТ. Сайт для старту невеликого бізнесу, сайт компанії (так як керівник поставив завдання знайти підрядника, а ти ніколи з цим не стикався), сайт магазин, сайт візитка і інші варіації компонування зі словом САЙТ.

Так як ти вже читаєш це, значить писати довгі вступи про необхідність і важливість у 2020 році якісного сайту і про те, що сайт - «маст хев» для будь-якого бізнесу, ми не будемо, а почнемо по порядку простими словами розбирати це питання.

Почнемо з самого першого питання при створенні сайту - платформа.

Створення сайту - це як будівництво будинку, взявши це за метафору тобі легко буде розібратися з цим питанням. Фреймворк і шаблонна CMS це те як ти будеш будувати свій «будинок», які матеріали ти будеш використовувати, і хто буде твоїм «виконробом».

 

Фреймворк ти будуєш будинок з нуля. Під розмір своєї ділянки, з внутрішньою системою комунікацій як бачиш і хочеш ти, при цьому ти сам купуєш матеріали і розумієш їх якість.

Ти будуєш будинок, який хочеш ти - будь він квадратним, прямокутним, та хоч круглим. Але все в цьому будинку буде продумано і закладений під тебе.

Перекладаючи на мову digital, вибір фреймворку дозволяє створити продукт, заточений під рішення саме твоїх бізнес завдань, що виділяє саме твої переваги і буде надійним інструментом в твоїх руках.

 

Шаблонна CMS - це як купити готовий будинок створений вже ким то. З готовим дизайном та розташуванням кімнат. Колір шпалер або фарбування стін вже буде таким яким його зробили. Про трубах і електриці (які вже зашиті в стіни) ти знаєш тільки зі слів продавця. Ти їх не купував, не стежив за монтажем і не знаєш про якість, але продавець тебе запевняє що все «дорого, багато».

Вартість такого будинку буде на порядок дешевше ніж ти б створював його з нуля, але створював би так як хочеш ти.

І тут, напевно, ми приходимо до першого плюса CMS - не висока вартість розробки. За рахунок готових шаблонних рішень, для подальшої роботи з якими не потрібні високооплачувані кваліфіковані фахівці.

Давай відійдемо від «метафори будівництва» і спробуємо більш детально розгорнути питання для тебе.

 

Що стосується плюсів і мінусів CMS написана не одна стаття і величезна кількість коментарів-суперечок на форумах і в соціальних мережах. Мета нашої статті не «розбити в пух і прах» ідею створення сайту на шаблоні, будь то WordPress або OpenCart. Мета нашої статті правильно донести за яких умов це здійснимо, а за яких це понесе за собою додаткові труднощі.

Одним з основних мінусів, про які всі пишуть є шаблон. Уяви - ти плануєш проект, крутиш в голові картинки і варіанти подачі свого бізнесу або стартапа, і в той момент, коли вже процеси запущені ТИ стикаєшся з тим що твоя фантазія і креатив затиснутий в рамки шаблону і твій розробник говорить: «Я тут нічого не можу зробити - це ж шаблон ». Твоя реакція очевидна - ти будеш доводити все до того виду, який ти збудував для себе. І тут вступає в силу дуже важливий момент - розробник «допилив» всі (або не всі) що потрібно тобі, але за додаткові гроші і як показує практика, так званий «допив» виходить дорожче ніж якби це було створено з нуля.

Але шаблон є мінусом тільки в тих проектах, яким важлива індивідуальність для посилення бренду, вигідна подача переваг компанії та інструментарій підвищує конверсію. Шаблони може бути і плюсом для старту твого проекту. Дивись - перший це терміни. При запуску ТВОЄЮ ідеї для тебе важлива оперативність в бізнес процесах, (де купити, як привезти, як оформити ФОП і т.д.) і на цьому етапі вникати в тонкощі «сайтобудування» тобі не потрібно ТАК ЯК ти вирішуєш важливіші питання старту.

А САМЕ ГОЛОВНЕ - ТВІЙ САЙТ НЕ Є КЛЮЧОВИМ ЕЛЕМЕНТОМ ТВОГО БІЗНЕСУ. В цьому випадку CMS тебе прийде на допомогу. У короткі терміни, за дуже невеликі гроші ти зможеш створити свій перший сайт. В цьому випадку шаблонні CMS відкриють величезний вибір ГОТОВИХ рішень з поєднуваними кольорами і шрифтами всередині сайту.

Якщо підсумувати цей абзац, вибираючи шаблон ти повинен діяти тільки в рамках цього шаблону, від дизайну до функціональності і при внесенні змін, які потрібні тобі, будь готовий до додаткових витрат.

 

Окремим абзацом і без зайвих метафор хочемо написати про важливе. Мобільна версія твого сайту. Тут буде коротко, але зрозуміло.

Відсоток людей, які переглядаю сайти з мобільних телефонів становить приблизно 60-70%. Відповідно МОБІЛЬНИЙ ВЕРСІЯ твого сайту повинна бути зручна і правильно складена (розташування кнопок лідогенераціі, правильно розташовані важливі блоки твого сайту з виділенням необхідних для тебе акцентів, наприклад, акції або новинки). Використовуючи шаблон мобільна версія твого сайту (якщо вона буде) буде зроблена під цей шаблон і ймовірність правильної для тебе компонування структури буде не врахована.

 

Як висновок ми напишемо наступне:

Рішення вибору платформи для твого сайту однозначно має бути тобою продумано на кілька кроків вперед.

Навіть при мінімальних завданнях для сайту на старті - подумай, що через час твій бізнес проект почне стрімко розвиватися і паралельно з ним повинен розвиватися твій сайт. Обростати додатковими конверсійними модулями, бути готовим через деякий час до «нової обкладинці» в сучасних трендах, бути ТВОЇМ автоматизованим помічником в спілкуванні з клієнтом.


І в підсумку хочемо написати ще одну метафору, яку ми підслухали у нашого CEO:

«- Ви пам'ятаєте якими були мобільні телефони 10 років тому? А тепер подивіться на свій нинішній смартфон і задумайтеся про ті функції, які він виконує - так само і з сайтом. Сучасний сайт це не «візитка показати другу» це високо конверсійний продукт, а також виконує важливу брендообразующую функцію ... »

 

І так ми розглянули ЧАСТИНА питань стосовно твого вибору в бік фреймворка або в сторону шаблонної CMS, попереду ще дуже багато тем, які ми будемо намагатися зрозумілими словами розповісти тобі. Твій сайт - це комплекс правильних рішень і чітких завдань і сьогодні ми з тобою зробили перший крок до його реалізації. Ми не робимо САЙТ ЗАРАДИ САЙТУ і тобі не рекомендуємо.


Ти можеш залишити нам свій e-mail і ми з радістю будемо пересилати тобі наші нові статті зі світу «сайтобудування»))


Можливо є теми, на які ти б хотів отримати відповідь, якщо так пиши нам: a@fnx.dp.ua або телефонуй 0961030010, і ми обговоримо з тобою всі питання які тебе цікавлять і виберемо найоптимальніший і якісно ВАРІАНТ рішення.

 

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: