З чого складається вартість розробки сайту

Дата публікації
15.05.2012
Рубрика
Переглядів
37806

Приймаючи рішення про створення сайту компанії, в більшості випадків Ви відразу закладаєте на розробку певний бюджет. Однак, перш ніж визначати бюджет на розробку сайту, рекомендуємо Вам провести ряд маркетингових досліджень і моніторинг веб-студій, які можуть Вам у цьому допомогти, а також дізнатися порядок цін у даних студіях.

Ви побачите, що в різних веб-студіях різний порядок цін на створення сайту. З чим же це пов'язано і з чого складається вартість розробки сайту?

  1. Для початку Вам необхідно визначитися, для чого Вам потрібен сайт. Далі потрібно переглянути сайти конкурентів з Вашої тематики, відзначити для себе ресурси, дизайн яких Вам буде найбільш близький і приємний. Вам необхідно вирішити, чи потрібен Вам логотип, фірмовий стиль, корпоративні кольори, брендбук компанії або ж у Вас все це вже є і Вам потрібен тільки сайт.
  2. Далі рекомендуємо Вам визначитися з функціоналом сайту, для цього Вам також потрібно переглянути сайти конкурентів і виділити з них найбільш близькі Вам за функціоналом. Це найбільш важливий і складний етап, від якого залежить 70% подальшого успіху Вашого бізнесу в інтернеті. Визначтеся з тим, які модулі Ви хочете бачити на своєму сайті, як Ви будете взаємодіяти зі своїми відвідувачами, чи потрібна Вам синхронізація сайту з будь-якою системою обліку (наприклад, синхронізація сайту з 1С) і т. д. У гарній веб-студії Вам обов'язково допоможуть визначитися з тим, який функціонал і структуру сайту вибрати саме для Вашого бізнесу.
  3. Для визначення загального бюджету на створення сайту треба розуміти для себе, чи хочете Ви його далі просувати й рекламувати в інтернеті, хто буде займатися наповненням і адмініструванням Вашого ресурсу.
  4. І останнє, що Вам необхідно вирішити, перш ніж приступати до створення сайту, де Ваш ресурс буде розміщуватися в інтернеті, — визначитися з хостингом і доменним ім'ям, від цього також залежить підсумкова вартість Вашого сайту.

Після того, як всі ці етапи пройдені, починайте пошук веб-студії, яка зможе реалізувати всі Ваші ідеї. Хочемо зазначити, що всі попередні етапи, за винятком найпершого, можна проходити паралельно з пошуком веб-студії, яка займеться розробкою Вашого веб-проекту. У професійній веб-студії Вам допоможуть з усіма цими етапами, розкажуть і підкажуть, як зробити краще саме для Вас, багато в чому полегшать Вашу непросту задачу.

На наступному етапі можна приступати до пошуку розробників. Виберіть кілька веб-студій, які Вам найбільш сподобаються (при виборі керуйтеся в першу чергу кількістю та якістю робіт у портфоліо студії, відгуками та рекомендаціями її клієнтів), і відправте їм запит на створення сайту або зв'яжіться з представниками веб-студій за телефоном. У більшості випадків знадобиться особиста зустріч з менеджерами або керівниками студії, щоб скласти детальне технічне завдання на розробку сайту та дізнатися його підсумкову вартість.

Веб-розробники спільно з Вами заповнять технічне завдання на Ваш сайт, після чого визначать його остаточну вартість.

Після спілкування з представниками всіх веб-студій та визначення порядку їхніх цін Вам необхідно вибрати студію, з якою Ви будете надалі працювати. Потрібно враховувати, що створення сайту — трудомісткий процес і хороший сайт дешево зробити неможливо. Якщо Вам пропонують у будь-якої студії занадто низькі ціни на розробку сайту, це повинно Вас відразу насторожити.

З чого ж складається остаточна ціна створення сайту

Найчастіше після складання докладного технічного завдання представники веб-студії надають Вам детально розписані ціни на створення сайту. Вартість сайту складається з вартості розробки дизайну сайту, вартості верстки та вартості програмної частини сайту, яка, як правило, розписується за програмними модулями із зазначенням ціни за кожен модуль. Для визначення підсумкової суми необхідно скласти ціни на всі складові сайту.

Перегляньте пропозиції з вартістю всіх веб-студій, які Ви відібрали, і зупиніться на тій, яка, на Вашу думку, найбільш відповідає Вашим вимогам за визначенням ціна-якість. Однак на етапі вибору розробників не забувайте вираз, що «скупий платить двічі». Дуже часто відбувається ситуація, коли клієнти схиляються до більш низької вартості на розробку сайту, а в підсумку згодом повертаються до більш дорогого варіанта, при цьому можна було заощадити й відразу зробити якісний сайт, який вже міг би приносити їм прибуток. У підсумку — втрата грошей, втрата часу і, як наслідок, втрата багатьох потенційних клієнтів.

У будь-якому випадку Ви повинні з усією серйозністю підходити до створення сайту та просування Вашого бізнесу в мережі Інтернет. Ми впевнені, що Ви зробите правильний вибір!

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: