Google починає боротьбу з помилковими новинами у видачі

Дата публікації
02.12.2016
Рубрика
Переглядів
50133

У блок «Новини» пошукової машини потрапляють як власні публікації новинної служби Google щодо останніх подій, так і посилання на сторінки різних ЗМІ (якісних, жовтих, неофіційних). На жаль, журналісти не завжди перевіряють інформацію, тому «Головні новини» справно «показують» користувачам фейкові публікації.

У Google незадоволені ситуацією, що склалася, тому приступили до роботи над алгоритмом, який дозволить ефективно відфільтрувати фейковий публікації в блоці або створити жорсткі критерії для відбору новин. Цікаво, що шукати шляхи вирішення проблеми компанії доведеться через власні дії. Два роки тому Google дав «пропуск» у новинний розділ багатьом сервісам, включаючи соціальні мережі й блоги з низькоякісним контентом.

Опісля компанія ввела в обіг технологію швидкого завантаження сторінок AMP і заради просування почала першими у видачі показувати сайти, які підтримують її. Природно, «виробники новинного контенту» взяли AMP на озброєння, в той час як багато великих авторитетних видань не стали вносити зміни до коду сторінок власних сайтів.

Тепер Google намагається виправити стан справ і підігнати публікації блоку «Головні новини» хоча б у відповідність до критеріїв для фірмової служби Google News. У результаті повинен підвищитися авторитет пошукача, а також індекс довіри користувачів до новин.

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: