Google «покарає» сайти з великими банерами

Дата публікації
09.09.2016
Рубрика
Переглядів
36075

Багатьох користувачів відверто дратують сайти, на яких висять повноекранні банери. Найчастіше вікно спливає або перед основним контентом, або коли погляд сягає футера сторінки, і заважає продовжити перегляд, поки людина не виконає певну дію. Особливо сильно негативний ефект рішення відчувається під час серфінгу через браузери на мобільних пристроях.

Іноді подібні банери використовують як метод підвищення конверсії, але менеджмент пошукового гіганта це не хвилює, тому в Google придумали, як змусити розробників відмовитися від спливаючих сторінок. З 10 січня наступного року пошуковик буде навмисно знижувати у видачі сайти, на яких виявлено недоречне вживання повноекранної реклами.

Якщо банери займають лише частину простору, не перекривають контент або несуть корисну інформацію, через позицію можна не турбуватися. Поки нововведення стосується тільки мобільної версії пошуку, проте в Google можуть задуматися над його впровадженням і на десктопах. Власникам ресурсів, які зловживають великими банерами, можна починати міркувати про більш витончені й лаконічні методи заробітку або підвищення конверсії.

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: