Оптимізація зображень на сайті

Дата публікації
06.04.2021
Рубрика
Переглядів
1294

Використання оптимізованих зображень на сайті дозволяє збільшити обсяги корисного трафіку. Красиві і грамотно підібрані картинки сприяють збільшенню швидкості завантаження сторінки і впливають на поведінкові фактори. З цієї причини необхідно серйозно поставитися до підбору і оформлення фотографій на сайті.

Без оптимізації часто виникають ситуації, коли при завантаженні майданчика зображення довго не відкриваються або зовсім відсутні. Це свідчить про те, що картинка невідповідного формату

Для зменшення навантаження рекомендується стиснути зображення. Цей прийом дозволить збільшити швидкість роботи сайту, однак це не означає, що на цьому варто зупинитися. Адже крім технічних проблем, є ще й обурення користувачів, які бачать некоректне відображення візуального контенту або його невідповідність тематиці ресурсу.

Давайте розберемося, як і на що впливають картинки на сайті і чи можна з їх допомогою просуватимуть майданчик.

У чому суть оптимізації зображень

Оптимізація зображень прискорює завантаження сайту, покращує привабливість контенту в цілому. Таким чином, ви зможете підвищити зацікавленість потенційного клієнта.

Фотографії розміщуються відповідно темі тексту і дозволяють більш детально розкрити тему, є додатковим інформаційним джерелом і наочним посібником. Для збільшення трафіку рекомендується використовувати оптимізовані зображення, які не будуть гальмувати завантаження сторінок. При цьому потрібно стежити за їх якістю, привабливістю, змістовністю. Стиснути картинку необхідно до вивантаження контента на сайт, тому варто заздалегідь зібрати і обробити фотографії.

Необхідність в оптимізації фотографій виникає, коли:

  • існує потреба в удосконаленні текстового наповнення і створення більш привабливого контенту. Користувачі хочуть бачити красиві і яскраві картинки. Вони віддають перевагу якісному і легкому для сприйняття наповненню сторінок. Тому, чим яскравіше оформлення, тим більше уваги вони привертають і підвищують відвідуваність сайту;
  • картинки для інтернет-магазину не вантажаться або відображаються некоректно, що не дозволяє добре розглянути товар. Буває, що фотографія занадто високою роздільною здатністю вантажиться погано і має низьку якість. Вона здатна істотно уповільнити роботу ресурсу, незалежно від швидкості інтернету. Користувач не чекатиме відгуку сторінки і швидше за все перейде до ваших конкурентів.

Щоб стиснути фото без втрати якості, потрібно використання програм для редагування зображення і певні знання. Під час зйомки важливо розуміти, які параметри картинки підійдуть для вашої торгової площадки.

Рекомендації зі стиснення зображень

При роботі з візуальним контентом потрібно звертати увагу не тільки на глобальні проблеми, а й приділяти увагу деталям. Перед розміщенням картинки слід переконатися в повній відповідності основної теми статті, а також в логічному розміщенні на сторінці.

Основні фактори оптимізації зображень:

  • якість;
  • оптимальний для відображення формат;
  • максимально стислий розмір.

Підбираючи картинку, потрібно враховувати, що вона служить не просто для краси, але також і виконує ряд завдань. Тому для отримання необхідного результату важливо правильно оптимізувати зображення для сайту. Воно повинно доповнювати текст, бути зрозумілим для пошукових систем і забезпечувати естетичний вигляд сторінки.

Якість, розмір і формат зображення

Графічні редактори пропонують багато варіантів обробки картинок, а також розповідають про те, як зменшити розмір фотографії без втрати якості. Кожне рішення є ефективним в тій чи іншій ситуації.

Також не забувайте, що SEO просування передбачає використання унікального контенту, який значно вище оцінюється пошуковими системами. Тому рекомендується розміщувати тільки свої картинки, максимально підігнані під конкретні запити.

Варіанти форматів:

  • JPEG - найпопулярніший і затребуваний варіант для використання на веб ресурсах.
  • GIF - нарізки відео або слайди.
  • BMP - даний варіант має досить великий розмір і не передбачає стиснення.
  • Webp - новий формат і підтримується найпопулярнішими браузерами Chrome, Opera, Android.
  • SVG - краще рішення для векторних зображень.
  • PNG - непогана розробка в сфері дизайну, має прозорий фон, але може значно збільшувати розміри файлів.

Перед тим, як стиснути картинку для сайту, слід врахувати той факт, що Гугл Сервіс сприйнятливий до всіх форматів зображень, а Яндекс тільки до GIF, PNG, JPEG. Але при цьому враховується і вага самого файлу, який має безпосередній вплив на швидкість завантаження сайту. Головне визначитися з форматом візуального контенту і специфікою сайту, що допоможе скласти план дій і оптимізувати фото для сайту.

Популярное

Чому просування сайту не можна зупиняти?
Чому пауза може стати проблемою на всьому шляху розкрутки сайту? Що робити, щоб уникнути неприємностей, пов'язаних...
ТОП-5 трендів SEO оптимізації сайтів у 2021 році
Алгоритми ранжирування пошукових систем щороку поліпшуються. В роботі алгоритму пошуку Google в 2021 році відбудуться...
Унікальна торгова пропозиція (УТП) в маркетингу
Сучасний ринок наповнений великою кількістю пропозицій конкуруючих фірм. Для споживача це добре, тому що він може вибрати...
Ми отримали вашу заявку
Давайте обговорювати
Поля з * є обов'язковими для заповнення
Відправляючи заявку ви погоджуєтеся з політикою обробки персональних даних.
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Замовити проект
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери:
Перезвоните мне
Поля з * є обов'язковими для заповнення
або
Ви також можете написати нам у месенджери: